Coaching

“Als je denkt dat je het kan, dan heb je gelijk. Als je denkt dat je het niet kan, dan heb je ook gelijk.”

– Albert Einstein –

NLP en stotteren

Toen ik in 2002 begon met schrijven, veranderde alles van het een op het andere moment. Plotseling kon ik leven van dat wat ik het allerliefste deed. De jaren van vertwijfeld zoeken naar mijn professionele bestemming veranderen opeens in een nuttig leerschool om tot dit punt te komen. In 2014 kantelde alles opnieuw. Ik kreeg een burn-out en daarmee kwam mijn leven, dat altijd op fast forward stond, onverwacht tot stilstand. Een heftige ervaring en op het moment zelf heel vervelend. Achteraf gezien is het een van de beste dingen die me ooit is overkomen.

Praktische toolbox
Hoe je meer dingen enkel kunt beïnvloeden door een andere manier van kijken, ontdekte ik toen ik in 2017 met NLP begon. Neuro linguïstisch programmeren is een praktische toolbox voor persoonlijke ontwikkeling en draait om het bewust maken van onbewuste processen. Hoe interpreteer je de werkelijkheid? Waarom doe je wat je doet, waarom voel je wat je voelt? Hoe doe je dat? En kun je een andere beleving krijgen, zonder dat je iets aan een gebeurtenis zelf verandert? Jazeker, ontdek ik tijdens mijn opleiding bij UNLP in Amsterdam. Ik kreeg inzicht in mijn drijfveren en strategieën. Ik ontdekt wat werkt voor mij, en wat niet. Ik ontdekte vooral dat ik veel meer invloed op mijn eigen gedachten en gevoelens had – en daarmee op mijn hele leven – dan ik dacht.

Stottercoach
In september 2019 rondde ik de opleiding tot coach IANLP af en besloot ik dat ik de cirkel rond moest maken. Ik was twaalf toen ik begon te stotteren. Dat wat ik zo lang als zwakte heb gezien wil ik nu gaan zetten als kracht. Door niet langer te focussen op de worsteling maar op de overwinning. Daarom ben ik stottercoach geworden. Met mijn ervaring, integriteit en deskundigheid help ik mensen om anders naar hun stotterprobleem te leren kijken. Om een andere mindset te krijgen. Om de angst op te laten lossen. En zo je gevoel erover te veranderen. Wat weer een grote impact heeft op je zelfvertrouwen, zodat ook het spreken makkelijker gaat en je een positief proces op gang brengt. Tot je denkt: waar maakte ik me eigenlijk zo druk om?

Wil jij ook anders gaan aankijken tegen het stotteren? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Door NLP wist ik eindelijk mijn angst voor spreken in het openbaar te overwinnen. Hier kun je zien hoe dat ging.

‘Hoe bestaat het! Ik kan het. Ik durf het. En het allerbelangrijkste: ik doe het!’ – Lydia in VIVA. Lees het hele artikel hier.

 

 

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!”

– Pippi Langkous –