Anderen over mij

“Lydia kan met haar ervaren pen, oprechte interesse in mensen en haar durf voorbij clichés te denken, de prachtigste verhalen maken die lezers werkelijk raken."
Jildou van der Bijl
Hoofdredacteur LINDA.
“Lydia schrijft zo beeldend, dat je het meteen voor je ziet. Ze weet elke situatie zo te ensceneren dat het levensecht is – alsof jij als lezer er bij bent, en mee kunt gluren. Je moet scenario’s gaan schrijven, heb ik wel eens tegen haar gezegd.”
Claudia Straatmans
Hoofdredacteur Nouveau
"Lydia weet als journalist de verhalen van ‘gewone’ mensen te vertalen naar bijzondere, emotionele en opmerkelijke interviews en artikelen, zonder ‘sensatiebelust’ te zijn. Ze gaat integer te werk en laat iedereen in zijn of haar waarde en zorgt dat – hoe heftig een verhaal ook is – er een les geleerd wordt of een persoonlijke kwestie of angst overwonnen wordt. Haar verhalen zetten altijd aan tot nadenken en raken de kern van mens-zijn."
Annemarie van Looij
Coördinator reportage Margriet
“De teksten die Lydia aanlevert, zijn altijd goed. Ik heb als redacteur bijna nooit commentaar op haar kopij en dat is vrij uniek. Zij is in staat om met een paar goed gekozen zinnen een complexe werkelijkheid weer te geven. Ze kan hoofd- en bijzaken scheiden en snapt wat een helder verhaal nodig heeft. Haar interviews zijn respectvol, in haar onderwerpkeuze is ze creatief en origineel. Ik ben altijd blij als Lydia met me meedenkt. Ik werk heel graag met haar."
Lenny Langerveld
Chef redactie Plus Magazine
‘Lydia schrijft al zo'n tien jaar voor Grazia en daar komen er zeker nog tien bij, als het aan mij ligt. Betrouwbaar, flexibel, en nauwkeurig in haar werk. Ik kan me niet herinneren dat Lydia een tekst aanleverde die nog een keer terug moest voor een aanpassing of aanvulling. En dat is bijzonder. Voor Grazia schrijft ze vooral persoonlijke verhalen, iets waar ze in uitblinkt. We zijn dan ook erg blij met Lydia als freelance collega.’
Isabel Wellink
Hoofdredacteur Grazia
“Lydia van der Weide is de gedroomde freelancer. Na iedere pitch gaat ze met minstens vier opdrachten naar huis. Haar schrijfstijl is even plastisch als expressief. Precies waar wij bij het blad LINDA. van houden. En de lezers ook, gezien het aantal reacties dat we op haar stukken krijgen.”
Margot Jamnisek
Chef reportage LINDA.
“Lydia sprankelt van de ideeën en weet ze altijd stijlvol en origineel uit te werken. Trefzeker weet ze je met haar verhalen en interviews te raken en te verrijken. Haar invalshoeken zijn puntig en altijd zeer journalistiek. Een gedroomde collega met een flexibele geest, die nooit te laat levert en altijd meedenkt met de opdrachtgever.”
Marion Florusse
Chef tekst & human interest Nouveau
“Wat heeft Lydia toch een gouden pennetje!”
Hanneke Seesing
Chef redactie VIVA
"In 2009 had ik het genoegen om samen met Lydia mijn boek ‘Vanzelfsprekend’ te schrijven. Het was een samenwerking die ik nooit zal vergeten. Naast het feit dat Lydia een briljant schrijfster is, mensen kan raken door haar duidelijke, maar vooral ook persoonlijke touch in haar schrijfstijl, was de samenwerking ontzettend professioneel. Nog altijd is een van mijn favoriete hoofdstukken uit het boek, een hoofdstuk wat zij heeft geschreven. ’De dag van de druppel’, waarin zij als geen ander een dag uit het leven van iemand die stottert beschrijft, met alle trucjes die iemand die stottert, kan gebruiken. Prachtig beeldend geschreven, met als gevolg het wegpinken van een traantje. Ik zou Lydia aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar een schrijfkunstenares."
Ingrid Del Ferro
Directeur Del Ferro Instituut
Al ruim 15 jaar ken ik Lydia als leverancier van prachtige persoonlijke interviews. Ze weet, steeds weer, unieke cases te vinden, en mensen vertellen graag hun verhaal aan haar. Omdat ze integer en innemend is. Naar de interviewés, én naar de opdrachtgevers (waarvan ik destijds de allereerste mocht zijn).
Cecile van Dijk
Manager reportage Margriet
"Lydia van der Weide is al vele jaren een zeer betrokken freelance redacteur van Vriendin. Ze houdt zich aan deadlines en haar verhalen zijn vaak in de eerste versie al goed. Lydia verplaatst zich in de doelgroep, wat zich vertaalt in goede ideeën voor onderwerpen. Lydia is, kortom, een waardevolle redacteur die ik van harte kan aanbevelen."
Renske Veldhoff
Hoofdredacteur Vriendin

Werken met Lydia is een professioneel feestje. Ze heeft een open mind, brede interesse en warme persoonlijkheid. Hierdoor vliegt ze elk onderwerp gedegen voorbereid, nieuwsgierig maar zonder vooroordelen aan. Ze is betrokken en weet tegelijkertijd de juiste gepaste, professionele afstand te houden. Door haar oprechte inlevingsvermogen weet ze altijd de juiste snaar te raken bij de mensen die ze interviewt en kan dan net even iets dieper gaan. Dit levert unieke, vaak gevoelige en intieme inkijkjes op in het persoonlijk leven van de geïnterviewden. Daarnaast is Lydia punctueel en precies. Ze levert haar nagenoeg foutloze teksten meestal al voor deadline aan, accepteert kritiek als input waar ze iets van kan leren en is te allen tijde bereid iets extra’s te doen. Ik ben heel blij met en trots op onze inmiddels jarenlange samenwerking waarbij Lydia allerlei soorten producties heeft gemaakt voor mij, in opdracht van diverse klanten en voor verschillende doelgroepen. Ze verrast me nog regelmatig en stelt nooit teleur!

Kitty Lakeman
Bladenmaker, projectmanager Axioma, (voormalig) Chef redactie Vriendin