• start
  • biografie
  • opdrachtgever
  • nieuw 10
  • contact
  • oproep

Opdrachtgevers » Vriendin » interview met ...


Giel Beelen en Marisa Heutink


Giel Beelen en Marisa Heutink delen een aantal passies. Zo zijn ze allebei gek op muziek en op radio maken. Maar bovenal delen ze hun passie voor: elkaar! Al zijn ze nu zeven jaar samen, ze zijn nog steeds erg verliefd. Daarom zijn ze ook maar liefst drie keer getrouwd. En zingen ze regelmatig zelfgemaakte liefdesliedjes in op elkaar voicemail. Giel en Marisa in een dubbelinterview waarin muziek en liefde de boventoon voert.

Is muziek jullie grote passie?

Marisa: Absoluut! Toen ik een baby was, lieten mijn ouders de radio altijd de hele dag aan staan; als ze hem uitdeden werd ik heel onrustig. Mét muziek erbij was ik veel meer handelbaar.

Giel: Of ik al stond te swingen in de box, dat weet ik niet, wel was het zo dat ik als puber al het geld van mijn allereerste baantje besteedde aan singletjes. Ik leefde toen al voor muziek. Maar niet alleen muziek is mijn passie, ook radio maken. Dat staat voor mij zelfs op nummer één.

Marisa: Giel heeft een personalityshow, mijn show is meer ‘musicdriven’. Maar het is allebei geweldig om mee bezig te zijn. Wij boffen enorm dat wij van onze passies ons beroep hebben kunnen maken.

Giel: Ik vind zelfs: ik héb helemaal geen werk! Ik vind het namelijk zo leuk wat ik doe, dat ik het gewoon als hobby, als leven zie. Maar ik heb wel de mazzel dat ik aan het eind van de maand geld aantref op mijn bankrekening!

Jullie hebben elkaar ook ontmoet via muziek, nietwaar?

Giel: In mijn toenmalige nachtuitzending deed ik een oproep aan luisteraars om een tekst te schrijven op de instrumentale rapplaat van Dokter Dre, Forget about Dre. Eigenlijk was het allemaal rommel wat ik kreeg, tot ik een sprankelend begin kreeg van een mooie tekst, afwisselend een couplet van een man en een vrouw. Dat bleek van Marisa te zijn.

Marisa: In die tijd studeerde ik in Maastricht en ik was door vrienden getipt over het programma van Giel. ‘Moet je luisteren, die gast is zo vernieuwend,’ zeiden ze. Vernieuwend was hij inderdaad, maar erg sympathiek vond ik hem niet. Hij maakte mooie radio, maar vaak ten koste van de luisteraars. Toch prikkelde hij me om die tekst te schrijven. En toen belde hij me! Dat had ik helemaal niet verwacht. Overigens vond ik hem toen, buiten de uitzending, direct een stuk aardiger.

Giel: Dat nummer van Marisa werd een soort vervolgverhaal. Tot het af was, en een platenmaatschappij geïnteresseerd bleek. Ik nodigde Marisa uit om in de studio samen met mij dat nummertje te zingen.

Marisa: En toen we elkaar zagen tijdens de uitzending werden we allebei op slag verliefd! Ik zag hem en ik wist: dít is hem.

Giel: Het werd een rare uitzending. Normaal was ik altijd heel scherp, kortaf, to the point. Nu bleef ik eindeloos met Marisa babbelen over de meest onzinnige dingen. Luisteraars dachten: wat gebéurt daar in die studio? Na afloop hebben we nog een tijd staan praten. Maar ik durfde haar helemaal niet aan te kijken, zo erg was ik onder de indruk. Marisa dacht nog dat ik naar haar borsten stond te staren.

Marisa: Ik snapte niets van zijn typische gedrag. Mijn moeder was met me mee naar de studio en toen we samen wegreden zei ik wanhopig tegen haar: ‘Hoe moet dat nu verder, ik zie hem vast nooit meer!’ Toen hoorde ik Giel op de radio. Hij belde op naar de dj van het volgende programma. En hij zei: ‘Ik ben zojuist verliefd geworden…’ Oh, wat een speciaal moment was dat!

Giel: Ik vroeg een plaatje voor haar aan dat ik op dat moment heel mooi vond. Porcelain van Moby. Maar waar ik even niet bij stil stond, is dat meisjes natuurlijk altijd naar de tekst luisteren en dan denken dat je daar een boodschap mee hebt. Maar dat wás helemaal niet zo!

Marisa: Het ging Giel vooral om de sfeer, maar ik was wel verbaasd, ja. Er wordt gezongen: This is goodbye. Nou ja zeg, dan ben je net verliefd!

Wat zijn nog meer bijzondere nummers van jullie samen?

Giel: We hebben er een heleboel, omdat wij vaak op bestaande nummers onze eigen liedjes voor elkaar maken. Dan bedenken we een eigen tekst, doorspekt met koosnaampjes. Die zingen we dan hard door het oorspronkelijke nummer heen, thuis, in de auto, overal. Of we zingen ze op  elkaars voicemail. Zo heb je het nummer Can’t stop loving you van Phil Collins. Wij hebben daarvan gemaakt: Want jij bent mijn varkentje. Ik kan dat nummer niet meer horen zonder daaraan te denken.

Welke nummer past goed bij jullie liefde?

Marisa: You & Me Song van Wannadies. Qua tekst is het heel toepasselijk – ‘You and me always and forever,’ -  verder hoor je het geluk niet alleen in de tekst maar ook in de muziek door. Het is een heel vrolijk, energiek nummer.

Wat vinden jullie zo bijzonder aan elkaar?

Marisa: In het begin was ik vooral verliefd op bepaalde eigenschappen van Giel, en die zie ik nog steeds; ik weet nog altijd waarom ik op hem gevallen ben. Maar er is zoveel meer bijgekomen. Ik kan wel zeggen dat hij leuk en lief is, maar dat zijn kleine dingen vergeleken met het onbeschrijfelijke tussen ons. We zijn een team, dikke vriendjes. Ik kan alles, echt álles met hem bespreken. Zelfs als ik iemand anders leuk zou vinden, zou ik nog dat tegen Giel kunnen zeggen. Giel: Hoe langer onze relatie duurt, hoe meer diepgang het krijgt. Onze persoonlijkheden zijn verstrengeld geraakt. Wij hebben aan weinig woorden genoeg. Het klopt gewoon tussen ons. Ik kan me werkelijk niets anders voorstellen dan met Marisa te zijn. Haha, wat een kleffe bedoening hè?

Zijn er ook nog dingen van elkaar die jullie storen?

Giel: Natuurlijk zijn die er, maar dat zijn kleine dingen. Iets wat mij soms irriteert, maar waar ik tegelijkertijd respect voor heb, is dat Marisa zo goed weet wat ze wil. En daar komt ze altijd onomwonden voor uit. In een restaurant bijvoorbeeld geeft ze duidelijke aanwijzingen hoe iets moet zijn en als er dan ook maar één puntje niet klopt is het van: neem maar weer mee! Ik denk dan: laat toch zitten, maak er niet zo’n ophef over.

Marisa: Ik moet er wel even bijzeggen dat ik vegetariër ben. Dus als ze me toch vlees of vis brengen, ja natúúrlijk stuur ik dat terug! Bij Giel erger ik mij af en toe aan huishoudelijke dingen. Hij is bij ons thuis hoofd vuilnis. Als ik dan in ons tuintje kijk en ik zie daar vier zakken staan, dan erger ik me. Want verder hoeft hij eigenlijk niets te doen! En het stoort me dat hij zich soms zo slecht verzorgd. Zoals nu, hij moet op de foto, maar hij heeft zich niet eens geschoren! Dan denk ik: je bent zo’n knap mannetje, doe toch eens wat meer aan je uiterlijk! En dan die lange bakkenbaarden van hem. (Ze buigt zich naar voren, probeert ze glad te strijken). Maar ja, het groeit ook zo snel bij jou hè, klein aapje!

Is er ook een Nederlands liedje dat voor jullie samen bijzonder is?

Giel: Nee, volgens mij niet. Ik ben gek op het liedje Toen ik je zag van Hero; ik weet dat het vreselijk fout is maar het is echt mijn old time favorite. Ik kan het van het begin tot het einde meezingen. Marisa houdt erg van de Nederlandse band Rowwen Heze die bij de meeste mensen alleen bekend staat als feestband. Ik vond ze eerst niets maar ik moet toegeven dat ze veel meer kunnen dan ik dacht.

The Wedding Mars is vast en zeker ook één van jullie favoriete nummers: jullie zijn nu al drie keer getrouwd!

Giel: Inderdaad, alle drie de keren in het buitenland. En we hebben het hier niet laten legaliseren, zodat we nog wel even door kunnen gaan! De eerste keer was puur toeval. We kenden elkaar nog maar net een paar maanden toen we naar een luxe resort gingen op Jamaica. Als je daar langer dan een week bleef, had je een aantal gratis opties. Zo kon je gaan diepzeeduiken, bijvoorbeeld. Of trouwen! In een heel schattig wit prieeltje op een hoge klif, met uitzicht over zee. We besloten dat te doen. Het was prachtig: heel intiem en romantisch. Sinds dat moment voel ik mij echt getrouwd.

Marisa: Ja, ik ook. De tweede keer was in Mexico, daar konden we trouwen volgens de Maya-traditie. Op het strand, dat was afgezet met fakkels. Bij volle maan, de sterren hoog boven ons. De Maya-priester riep de goden aan, en toen hij de god van de wind noemde begon het prompt te waaien! Aan het eind van de ceremonie liepen we samen de zee in om handenvol bloemenblaadjes in het water te gooien: elke keer dat je dat deed moest je een wens uitspreken. Het was heel mooi, om dit zo met z’n tweeën te doen: om in de donkere zee elkaars diepste wensen en verlangens over elkaar te horen.

En de derde keer dat jullie trouwden..?

Giel: Twee maanden geleden waren we in Las Vegas, en dan ligt het wel erg voor de hand hè! Toch waren we nog bijna afgehaakt, het is zó vercommercialiseerd daar. Als je je trouwvergunning hebt gehaald staan ze in rijen van dertig met foldertjes te zwaaien om je over te halen bij hen te trouwen. Echt niet leuk meer. Toch vonden we een mooie plek, de Little White Wedding Chapel, waar Britney Spears is getrouwd, en Frank Sinatra. Heel kitscherig: álles was nep, de kaarsen, de bloemen, zelfs het gras! Daar stond ik dan, in mijn gehuurde Elvis-pak en Marisa in zo’n tuttige, overdreven bruidsjurk vol met lovertjes.

Marisa: En toch, als je daar dan staat, is het aangrijpend. De persoon die voor ons stond zei zulke mooie dingen over liefde dat we toch weer allebei stonden te snikken! En dan het lekkere I doooo! Zeg nu zelf, dat klinkt toch veel beter dan ‘Ja’? Toch zullen we ook in Nederland vast nog wel gaan trouwen. Als we dan een groot feest geven, hopen we dat onze favoriete band Soulwax wil komen optreden. Daar zijn we allebei enorme fans van, en we bezoeken zoveel mogelijk concerten. Zij zijn echt helemaal te gek!

 

Giels en Marisa’s gezamenlijke muziek top 5 (in willekeurige volgorde)

Forget about Dre – Dokter Dre

Porcelain – Moby

Can’t stop loving you – Phil Collins

You & me song – Wannadies

Het gehele oeuvre van Soulwax

Wie is Giel Beelen?

Geboortedatum: 25 mei 1977 in Haarlem

Woonplaats: Haarlem

Opleiding: VWO

Carrière: radiotechnicus bij Noordzee FM en Radio 10 e.a.; dan belandt hij bij radio 3FM en maakt o.a. Beelen voor je bek, de Dopeshow, Nachtegiel en Giel Hier. Later maakt hij het spitsprogramma GiGaGiel en Hard en Giel. Momenteel doet hij het ochtendprogramma Giel. Op televisie is hij te zien in De wereld draait door (Ned 3).

Wie is Marisa?

Geboortedatum: 17 november 1978 in Enschede

Woonplaats: Haarlem

Opleiding: VWO, twee jaar rechten, school voor journalistiek

Carrière: na werkzaam te zijn geweest bij verschillende lokale radiostations komt ze terecht bij radio 3FM waar ze de programma’s @Marisa en Nachtmiss Marisa presenteerde. Bij de zender Yorin FM zette ze Nachtmiss Marisa voort en momenteel presenteert ze de programma’s  Marisa! en Nachtmiss Marisa bij CAZ!

Juli 2006

Ga pagina terug  Ga naar boven

Heb je ook een interessant verhaal dat je (anoniem) in een tijdschift zou willen vertellen? Stuur dan een mail naar


© Lydia van der Weide