• start
  • biografie
  • opdrachtgever
  • nieuw 10
  • contact
  • oproep

Opdrachtgevers » Vriendin » artikel ...


Singleparty van Zullenwij


De tijd dat singles onder een schuilnaam een contactadvertentie plaatsten en niemand daarover vertelden, is echt voorbij. Steeds meer mensen staan open en bloot op het net, op zoek naar ware liefde. Er is nu zelfs een scheurkalender met leuke singles! Dit is het initiatief van Zullenwij.nl, een mix tussen een datingsite, een relatiebemiddelingsbureau en een activiteitenorganisatie. Vriendins Lydia bezocht de fotoshootdag én deed mee!

Wel ja. Nog maar net weer single, of ik krijg het verzoek om te gaan poseren op een singlekalender. Aan de hele wereld tonen dat je alleen bent en op zoek naar een nieuwe liefde: moet dat nou? Maar daar staat tegenover dat je je een dag model kunt voelen op een spetterend feest. En is het niet de hoogste tijd dat de single voorgoed uit het desperate hoekje wordt getrokken? Zo’n goed initiatief verdient het om in de spotlights gezet te worden. Vooruit dus maar, het wordt vast leuk…

Zullen wij... contact maken?

Leuk wordt het zeker, voorspelt Rowena Timmermans, één van de drie oprichters van Zullenwij.nl, een dag eerder aan de telefoon. Ze doet dit samen met haar tweelingzus Tamara en haar broer Roy. Rowena: ‘Toen we een jaar geleden iets op televisie zagen over een relatiebureau, leek het ons een grote uitdaging ook iets dergelijks op te zetten. Je zou misschien denken dat het een verzadigde markt is, maar dat is absoluut niet zo. Ook niet gek, want het aantal singles groeit voortdurend!’ Maar er zijn al enorm veel datingsites. Waarin onderscheidt Zullenwij.nl zich? ‘We wilden iets opzetten voor singles dat anders, gekker, en sprankelender zou zijn dan wat er nu is. Wij richten ons op contact, niet alleen tussen twee potentiële partners, maar ook tussen singles die het gewoon leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. Daarom gaan wij veel gezellige dingen organiseren: feesten, lounges, sneldate-avonden, etentjes, vakanties, werkelijk van alles!’

Zullen wij... champagne drinken?

De singlekalender is het eerste evenement van Zullenwij.nl. Op een toplocatie voor: discotheek Asta in hartje Den Haag. Om klokslag twaalf uur ’s middags stap ik binnen. Midden op de dag, maar het feest is al in volle gang. Er klinkt heerlijke dansmuziek, er is donkere sfeerverlichting, en overal zie je ballonnen en kaarsen. De dag wordt geopend met champagne. Achter in de zaal, op een podium, worden de foto’s gemaakt door een professionele fotograaf; in de zaal zelf staan diverse visagistes singles op te maken en kapsters föhnen hun haar prachtig in model. Je kunt ook naar de manicure. Hoewel het startschot nog maar net gegeven is, is de sfeer al uitstekend. Nippend van mijn champagne sta ik nieuwsgierig rond te kijken. Zijn dit de singles van Nederland? Daar wil ik gerust bijhoren! Ze zien er alles behalve zielig uit.

Zullen wij... wel gaan?

Janneke en Stefanie, twee opvallend mooie, jonge vrouwen met glinsterende make-up, staan al klaar voor de fotosessie. Ze zijn razend enthousiast over de kalender. ‘We stapten wel met knikkende knieën hier binnen hoor,’ vertelt Janneke. ‘We hadden erover gehoord op de radio, en met een wijntje erbij hadden we besloten het erop te wagen. Maar vanmorgen dachten we wel even: Zullen wij wel gaan? Maar nu we hier zijn is het onwijs gezellig! Iedereen praat met elkaar, er is goede muziek en die fotosessie is natuurlijk heel spannend.’ Waarom doen ze mee, wil ik weten. Stefanie lacht: ‘Gewoon voor de lol. We zijn niet echt op zoek hoor. Maar ja, je weet nooit wie je tegenkomt. In het normale leven trekken wij altijd de verkeerde mannen aan. Wie weet hebben we hier meer geluk!’ Als volleerde fotomodellen staan ze uitdagend voor de camera.

Zullen wij... een ballon opblazen

Na hen mag Carla, een vrouw in een leuk rood pakje. Ook Carla doet vooral mee omdat ze het ‘gewoon leuk’ vind. ‘Ik sta wel open voor een nieuwe relatie, maar eigenlijk verwacht ik niet zoveel van een mogelijke respons op de kalender. Ik heb via andere datingsites wel eens vaker afspraakjes gehad maar die waren niet echt een succes! Je komt er weinig écht leuke mannen tegen.’ Ziet ze hier wel interessante exemplaren rondlopen? Carla spiedt rond, lacht. ‘Nee, niet echt. Ik val op stoere mannen. De mannen hier vind ik een beetje boers en degelijk.’ Hmm. Ik zie best aantrekkelijke heren rondscharrelen. Alleen, het zijn er zo weinig! Daar was ik al op voorbereid: hoewel er op datingsites zonder uitzondering meer mannen dan vrouwen ingeschreven staan, laten de mannen het massaal afweten bij singleactiviteiten. Hoewel de verhouding op de Zullenwij.nl-site goed is – 40% vrouw, 60% man; bij de gemiddelde datingsite is dit 30% versus 70% – zijn de mannen vandaag duidelijk in de minderheid. Erik, een leuke, stoere vent (Carla, waar ben je?), durft het wel aan om op de foto te gaan. Maar niet geheel vrijwillig, blijkt al snel. Hij is de leverancier van de vele ballonnen in de zaal: ‘Toen ik ze vanmorgen kwam afleveren, werd ik meteen gestrikt voor de kalender!’ Hij denkt dat mannen er in het algemeen minder snel voor uit durven te komen dat ze een partner zoeken. Zelf vindt hij het eigenlijk ook niets om op een datingsite te staan. ‘Het komt toch een beetje wanhopig over!’ Hij heeft het ook niet nodig, lacht hij. ‘Ik ben redelijk spontaan en maak vrij snel contact in de kroeg.’ Toch vindt hij het spannend om op de kalender te staan. ‘Zolang ze mij maar niet op de voorkant zetten,’ grapt hij.

Zullen wij… aapjes kijken?

Een belangrijke reden waarom er op datingsites juist een mannenoverschot is, is omdat veel heren niet helemaal eerlijk zijn. Ze doen zich voor als single, maar hebben ondertussen een heel gezin. Om de plaag van de gebonden mannen te weren, denkt Zullenwij.nl erover om een foto verplicht te stellen op de site. Dat lijkt mij persoonlijk een topidee. Net als het plan om alleen gegevens te tonen aan betalende bezoekers. Prima om op de site te staan hoor, als het maar geen aapjes kijken wordt. Privacy staat sowieso hoog in het vaandel bij Zullenwij.nl. De site heeft een beveiligde omgeving en al het berichtenverkeer wordt gecontroleerd. En als iemand jou lastig valt, kun je diegene meteen blokkeren, zodat hij of zij geen contact meer met jou kan zoeken.

Zullen wij... huisje-boompje-beestje?

Ik zie vele singles het podium opgaan, in allerlei verschillende outfits. Er is zelfs iemand in een duikpak! Voordat ik zelf aan de fotosessie ga beginnen, praat ik nog even met een groepje mannen aan de bar. Ze zijn al uitgebreid aan het bier. Moed indrinken? ‘Nee hoor,’ lacht Mark, een leuke jongen met sproeten en een betoverende lach. Hij vindt het juist hartstikke leuk om mee te doen. ‘Ik wil toch het liefste huisje-boompje-beestje, maar ik ben erg druk met mijn werk dus ik kom niet zo heel makkelijk iemand tegen.’ Daarom is hij regelmatig aan het daten. Eén keer leverde het hem een kortstondige liefde op, andere keren een leuke, gezellige avond. Zijn vriend Marcel heeft het niet zo op blind date afspraakjes. ‘Telefonisch ben ik heel sterk,’ vertrouwt hij me toe. ‘Dan klets ik er wel op los. Maar in het echt ben ik een beetje bang dat ik dicht zal klappen, of dat het gewoon helemaal niet zal klikken met mijn date. Daarom spreekt de formule van Zullenwij.nl mij erg aan. Lekker ongedwongen andere singles ontmoeten op leuke evenementen, net als nu, top toch?’ Daar kan ook ik mij helemaal in vinden. Ook als je hoofd nog helemaal niet naar een nieuwe relatie staat, is dit kletsen heel gezellig. De contacten verlopen veel makkelijker dan tijdens gewoon uitgaan.

Zullen wij... daten?

Wie moeite met daten heeft, zit goed bij Zullenwij.nl: je kunt zowaar de hulp inroepen van een heuse ‘singlecoach’. Die is er speciaal voor mensen die iets meer begeleiding op prijs stellen. Samen met dan de coach wordt dan gekeken naar wat je zoekt in een partner, maar vooral ook waardoor je tot nu toe steeds vastloopt. Wat zijn jouw persoonlijke valkuilen bij het leggen van contact en de eerste fase van een relatie? Verder kun je advies krijgen over hoe je leuke, aansprekende berichtjes kunt te schrijven en hoe je je moet opstellen bij een eerste date. In eerste instantie gaat dat allemaal per e-mail, maar je kunt ook een een-op-eengesprek aangaan tijdens singlecoachavonden. 

Zullen wij… ons onder handen laten nemen?

Dan is er geen ontkomen meer aan, ik zal zelf ook echt op de foto moeten. Daarom neem ik plaats bij de visagiste. ‘Wat leuk,’ roept een jongen met wie ik eerder sprak en die kennelijk dacht dat ik alleen als journalist bij deze dag aanwezig was. ‘Jij doet ook mee! Jij bent dus óók single…?’ Hee, heb ik soms sjans? Terwijl er een dikke laag foundation op mijn gezicht wordt gedaan, glimlach ik naar hem en knik bevestigend. Een kwartier is mijn gezicht mooi opgemaakt. Het is foto-make-up, voor buiten veel te prominent, maar zo in het halfdonker zie ik er vijf jaar jonger uit. Wauw, doe mij elke keer als ik uitga zo’n behandeling! Dan volgt de kapster. Terwijl ze mijn haar aan het föhnen is, gluur ik de zaal rond. Ik zie heel wat mannen en vrouwen samen kletsen. Wie weet zijn de eerste mensen vanavond al single-af.

Zullen wij... poseren?

Dan moet ik het podium op voor de foto’s. De fotograaf, een snoepje met wilde krullen – zou hij ook single zijn? – vertelt me hoe ik moet staan. Spannend hoor! Ik moet een aantal verschillende poses aannemen. ‘Kijk, deze is leuk,’ zegt het snoepje trots. Nee! Zo kom ik toch niet onder het oog van heel Nederland? We maken nog een paar foto’s, dan moet het maar goed zijn. Even later ga ik nogmaals, nu in mijn uitgaanstenue. In de kleedruimte kleed ik mij om, ik heb speciaal een zwarte jurk en zwarte handschoenen meegesleept. Maar ik baal: bijpassende oorbellen en ketting vergeten. Nou ja, niets aan te doen. Dan had ik mij maar zo goed moeten voorbereiden als Winnie, een jongen die kennelijk met een hutkoffer naar Den Haag is gereisd, want hij heeft heel veel verschillende kleding meegenomen. Hij kan casual, netjes, sexy of sportief. Of in zwembroek! Nog één keer sta ik in de spotlights, dan zit het erop.

Zullen wij… nog stappen?

Na afloop praat ik nog even met Martine en Ellen, die beiden in hun eentje naar deze dag kwamen. Ze ontmoetten elkaar bij binnenkomst en zijn de hele dag onafscheidelijk. Ze staan lekker te dansen met een wijntje. ‘De leeftijd is hier lekker laag,’ zegt Martine, zelf 33. ‘Ik ben ook wel eens met een singlekampeerweekend meegeweest van de Volkskrant, maar dat was met allemaal veertigers. Het ging het hele weekend over kinderen! Niets voor mij.’ Hoewel ze twee uur moest staan in de trein om naar deze locatie te komen, vindt ze het zeker de moeite waard. ‘Als single moet je toch je horizon verbreden!’ lacht ze. Ze hoopt dat ze straks nog met een groepje op stap gaan, naar Scheveningen bijvoorbeeld. Zelf besluit ik te gaan; deze eerste kennismaking met de singlewereld vind ik vooralsnog mooi geweest. Al met al was het een geslaagde dag. Alles was tiptop verzorgd. Tamara, Rowena en hun broer Roy weten absoluut waar ze mee bezig zijn. Zullen wij wordt vast een groot succes. De meeste bezoekers zijn erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die worden geboden. Er zijn al gauw allemaal avonden om te sneldaten, in januari volgt een groot feest. Deze party loopt haast ten einde. De leuke jongen die mij zo flirtend aansprak bij de visagiste is ook al weg. Gelukkig weet ik zijn naam nog. Als ik zou willen, kan ik hem dus gaan zoeken op de zullenwij-site en hem een knipoogje sturen…

Ga pagina terug  Ga naar boven

Heb je ook een interessant verhaal dat je (anoniem) in een tijdschift zou willen vertellen? Stuur dan een mail naar


© Lydia van der Weide