• start
  • biografie
  • opdrachtgever
  • nieuw 10
  • contact
  • oproep

Opdrachtgevers Vriendin artikel ...


Erotische thuisparty's van Dare 2 Dare

Dare 2 Dare: een gezellige party met stijlvolle erotische producten

De formule van thuisparty’s kennen we allemaal wel, toch? Het werkt zo: als gastvrouw nodig je wat vriendinnen uit en de consulente komt bij je thuis met haar spullen om alle in & outs uit de doeken te doen. Bij een drankje en een hapje kun je op je gemak de producten bekijken. Als je wat wilt kopen, prima. Zo niet, ook goed; alles kan en niets hoeft. Zo zijn er sieradenparty’s, make-upfeestjes en lingeriebijeenkomsten. Sinds kort is er iets heel nieuws: een spannende, vrouwvriendelijke partyavond met erotische speeltjes en sexy outfits... georganiseerd door Dare 2 Dare, een kersverse organisatie opgezet door Bonnie Vrinten (31). Klinkt interessant, nietwaar? Een journaliste van Vriendin nam de uitdaging aan en bezocht een Dare 2 Dare party.

Een beetje zenuwachtig bel ik ‘s avonds om half acht aan bij de gastvrouw van vanavond, Angeline. Wat zou ik moeten verwachten van deze party? Erotische verwenproducten…. Zullen de levensechte vibrators straks om mijn oren vliegen? Ik ben vroeg, dus ik heb alle tijd om een praatje te maken met oprichtster Bonnie Vrinten. “Dare 2 Dare bestaat sinds oktober vorig jaar” vertelt ze. Bonnie is een stijlvolle, elegante vrouw met blonde krullen. Niet iemand die je snel in verband zou brengen met seksartikelen. “Ik werk als agent in de mode. Op een van mijn beurzen hoorde ik dat dit soort party’s een echte rage zijn in België. Ik was ervan overtuigd dat er in Nederland ook vast veel interesse voor zou zijn. Veel vrouwen gaan liever niet naar een erotische winkel en dan is dit een uitkomst.” De naam van haar nieuwe bedrijf bedacht ze zelf. “Ik heb twee weken lang diverse vrienden om advies gevraagd. Maar opeens had ik het! Dare 2 Dare: durf te durven; durf de uitdaging aan!”

Gastvrouw Angeline is heel benieuwd naar wat er gaat komen. Ze heeft tien vriendinnen uitgenodigd. Langzaam druppelen ze binnen. Iedereen is wat giechelig. Ingeborg zegt: “Ik had niet gedacht dat ik ooit naar zo’n feestje zou gaan. Maar ik ben heel nieuwsgierig!” Annelies is met haar 52 jaar een stuk ouder dan de rest. Wat verwacht ze van deze avond? Ze lacht. “Ik laat me gewoon verrassen. Ik zie het wel!” Terwijl Bonnie haar spullen klaarzet, vertelt ze me: “Ik merk nu al dat Dare 2 Dare een succes is. Ik heb hele leuke avonden achter de rug en iedere avond is weer compleet anders. Ik vind het heerlijk om te doen, want het is vaak echt lachen geblazen. De vrouwen zijn elke keer weer verbaasd dat wij zulke mooie, chique producten hebben. We zijn met Dare 2 Dare behoorlijk taboedoorbrekend. Er zijn veel onderwerpen waar vrouwen normaal onderling niet over praten. Het valt me op dat vooral collega’s wat gesloten zijn tegenover elkaar. Vriendinnen al minder. Maar als er bij onze party’s één vrouw over de streep is en haar ervaringen deelt, volgen de anderen al snel. Dat is heel leuk om mee te maken.”

We nemen plaats in de woonkamer. Angeline serveert lekkere hapjes en drankjes. Als iedereen voorzien is, staren we afwachtend naar Bonnie. Ze heet ons welkom en deelt de bestellijsten uit. “Als je iets leuks ziet, kun je het aankruisen op de lijst.” Heel fijn: alles staat in zo’n klein lettertype dat je buurvrouw niet kan zien wat je aankruist.

Bonnie vertelt wat over Dare 2 Dare, dat het er vooral om gaat dat je lekker in je vel zit. Ze pakt de eerste doos. “We beginnen met de Kamasutralijn”, kondigt ze aan. “Die bestaat uit allerlei soorten massagecrèmes en massageoliën. Dit bijvoorbeeld is de Oil of Love …” De flesjes en potjes gaan de kamer rond. Iedereen kan alles uitproberen. Er wordt druk gesmeerd en geroken. En ... geproefd! Want het meeste is eetbaar; het geeft dus niets als je het in je mond krijgt. Het smaakt nog lekker ook. Wat mij opvalt is, dat het allemaal ontzettend mooi verpakt is. Er is Pleasure Balm, balsem voor een langere erectie, en glijmiddel. “De meeste vrouwen die dit nooit gebruikt hebben, zeggen het echt niet nodig te hebben. Maar eenmaal een keertje gebruikt, vinden ze het toch wel erg fijn én hun partner ook”, legt Bonnie uit. Ze vertelt op een prettige manier over haar producten. Andere dingen gaan de kring rond, zoals een struisvogelveer om mee te kriebelen en Treasures of the Sea, zeekristallen om het badwater azuurblauw te maken. Mijn buurvrouw Annette geniet. “Wat leuk is dit zeg! Ik heb twee kleine kinderen en dan heb je haast geen tijd voor seks. Maar ik ga toch wat producten bestellen. Wie weet helpt het om weer meer zin te krijgen!”

Dan volgt de lingerie. Bonnie vertelt: “De lingerie die wij verkopen, is heel draagbaar. Je kunt ook wel slipjes met open kruis aanbieden, maar daar heb je buiten het bed niets aan. Onze lingerie is zowel geschikt om je partner mee te verleiden, als om gewoon de hele dag te dragen!” Alles ziet er mooi, chique en sexy uit. Als je wilt, kun je passen. Er is ook een boxershort voor mannen. Er wordt gelachen. “O ja, dus als je veel te veel hebt gekocht, hoef je voor hem tenminste niet met lege handen thuis te komen!” Iedereen bekijkt alles met veel interesse. Er worden tips uitgewisseld, hoe je gaatjes in kousen voorkomt (inspuiten met haarlak!) en dat je vooral je bodylotion goed moet laten intrekken voordat je stockings aantrekt. Zo leer je nog eens wat!

Tot nog toe verloopt de avond vrij rustig. Dat verandert wanneer de gadgets op tafel komen: de cadeauartikelen met een grappig, erotisch tintje. Zandkoekjes in de vorm van penisjes bijvoorbeeld, die extra lang stijf blijven in de koffie! Wanneer de penispasta (pasta in die vorm) getoond wordt, zegt Annelies: “Dan moet je het wel beetgaar koken hè!”

Er wordt gelachen, en nog meer vrolijkheid volgt als Bonnie een kussen laat zien. Heel handig: het heeft een geheime opening, waar je je speeltjes in kunt verstoppen voor het speurende oog van de schoonmaakster of je schoonmoeder, aldus Bonnie. “Tenzij ze er zelf ook een hebben, dan val je meteen door de mand!” wordt er geroepen. De sfeer begint er nu goed in te komen. We liggen dubbel om het condoom met centimeters, zodat er je bij het uitrollen meteen de lengte kunt meten. Ook de eetbare bodypaint (chocoladesmaak of fruitsmaakjes) zorgt voor hilariteit, evenals de eetbare slipjes. Ook grappig: een schattig zweepje. Als je slaat, krijg je drie hartjes te zien op de huid. Romantiek boven alles dus!

De opbouw van de avond is heel goed. Als de vibrators en zo direct aan het begin van de avond op tafel zouden komen, voelt iedereen zich misschien wat opgelaten. Maar nu zijn we helemaal klaar voor de echte seksspeeltjes! Opnieuw geeft Bonnie goede, duidelijke uitleg. Hoewel ze de dingen bij hun naam noemt, wordt het nooit plat en banaal. Om de Bob moeten we allemaal erg lachen. De Bob? Dit is een ‘battery operated boyfriend’, een vriend op batterijen. Het is een stimulator met afstandsbediening. Er zijn diverse soorten, met verschillende standen. De Bob zet de fantasie van sommige vrouwen behoorlijk op gang: “Het werkt vast goed om je rimpels weg te trillen” wordt er gegiecheld. “Of tegen migraine!”

Doe je dit soort party’s ook wel eens met mannen erbij?” vraag ik aan Bonnie. “Nee, dan wordt het vast een bende,” meent ze. Mannen gaan al gauw flauw doen. En soms willen vrouwen ervaringen delen, met mannen erbij doen ze dat vast niet zo snel. Misschien is het wel een idee om een party alleen voor mannen te organiseren.”

Dan komen de vibrators te voorschijn. Het zijn grappige, mooie voorwerpen. Er is er maar eentje die er ‘levensecht’ uitziet en die is dan wel weer knalrood waardoor hij heel grappig is. Sommige maken lawaai als een brommende hommel, andere zijn haast geluidloos en soms ook waterproof. Ieder ligt dubbel bij de felgekleurde vibrators van siliconen, in de vorm van een rupsje en een molletje.

Wanneer er een klein vibratortje als sleutelhanger rondgaat, vertelt Monique dat een van haar vriendinnen deze heeft gekocht. “Helemaal te gek, zei ze! Je hebt geen man meer nodig!” Iemand anders heeft wat gehoord over de rabbit, ‘de Porsche onder de vibratoren’. “Een vriendin van mij heeft hem, en ze zegt erover dat je niet weet wat je meemaakt!” Of de vrouwen er zelf ervaring mee hebben, laten ze in het midden. Er is ook een vibrator met een heel spacy uiterlijk met lichtjes. “Deze kan dus ook dienen als bedlamp of kerstversiering!” grapt Bonnie.

Dan is het afgelopen. De vrouwen zijn allemaal heel enthousiast. Het bleek dat ze allemaal van te voren toch een bepaald idee hadden. Ze zijn verrast door de stijlvolle producten en de goede, fijne sfeer, die helemaal niet plat of ordinair is. Ze zijn allemaal blij dat ze gekomen zijn. “Het is zo leuk dat je alles vast kan pakken” vindt Monique. “Dan weet je gewoon echt hoe het voelt. Ik vind Bonnie hier perfect voor hoor. Ik ben best wel conservatief, maar zij is lekker open. Dat is heel verfrissend. Ik vond het echt leuk om dit allemaal te zien. Ik zou toch niet zo snel naar een seksshop gaan!” Gastvrouw Angeline is het met haar eens: “Ik ben ook niet zo iemand die zo’n winkel binnenstapt. Die drempel is voor mij veel te hoog. Daarom is het leuk om tijdens zo’n avond van meiden onder elkaar al deze spulletjes eens te zien en te kunnen vergelijken.” Ze is bezig om een mooi setje lingerie uit te kiezen, want als gastvrouw krijgt ze een cadeautje van Dare 2 Dare. Penny vult ondertussen aan: “Van sommige dingen wist ik helemaal niet dat ze bestonden! Al die lekker ruikende oliën bijvoorbeeld. Te gek, daar wil ik zeker wat van hebben.”

Wat iedereen fijn vindt, is dat je anoniem kunt bestellen. De anderen zien dus niet wat je uitkiest. De bestelling wordt later in discrete verpakking bij de gastvrouw bezorgd. Alles wordt met batterijen geleverd. “Je wilt natuurlijk meteen je aanwinst uitproberen hè,” zegt Bonnie. “Het is niet leuk als je dan eerst nog naar de supermarkt moet voor batterijen!” Ook zij vond het een geslaagde avond. “We waren nu met z’n twaalven, een perfect aantal. Laatst had ik een avondje met 23 dames, erg gezellig, maar dat is eigenlijk te veel. Onze doelgroep is groot, we richten ons op vrouwen tussen de 21 en de 60 jaar. We hopen ook de rijpere dame aan te spreken, omdat deze groep juist niet zo goed weet wat er allemaal verkrijgbaar is. Annelies kan het hen aanraden, ze heeft genoten En waarom niet? Voor alle vrouwen van alle leeftijden geldt: erotiek en romantiek is een groot onderdeel van je leven. Ik denk dat het de moeite waard is om er over te praten en er op de juiste manier aandacht aan te besteden.”

Ook ik ben enthousiast. Dare 2 Dare lijkt garant te staan voor een gewaagd avondje om spontaan en open met erotiek om te gaan. Je doet er een hoop inspiratie op om je liefdesleven een nieuwe impuls te geven. Ik denk dat een Dare 2 Dare party heel geschikt is voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeestje, maar ook voor een bijzondere verjaardag. Of voor zomaar een gezellig avondje met vriendinnen. Onderweg naar huis stuur ik mijn beste vriendin een smsje. ‘Zin in een bijzonder, spannend avondje bij mij thuis? Hihi’. ‘Hè, wat bedoel je, wat is dat dan?’ stuurt ze terug. ‘Dat hoor je dan wel’, antwoord ik. ‘Gewoon komen. Dare to dare!’

Lydia van der Weide


Nieuwsgierig geworden? www.dare2dare.nl, info@dare2dare.nl en 06-19198000

Ga pagina terug  Ga naar boven

Heb je ook een interessant verhaal dat je (anoniem) in een tijdschift zou willen vertellen? Stuur dan een mail naar


© Lydia van der Weide