• start
  • biografie
  • opdrachtgever
  • nieuw 10
  • contact
  • oproep

Opdrachtgevers » Vriendin » artikel ...


Sterke vrouw - Miss Fitness

Elles Schoemaker (27) doet intensief aan krachttraining en droomt ervan Miss Fitness te worden.

”Ik train 4 á 5 keer per week met gewichten in de sportschool. Ik zie mijn lichaam groeien en dat geeft me een enorme kick. En het is heerlijk om te doen. Wanneer ik train ben ik zo geconcentreerd, dat ik alles om me heen vergeet. Het is echt een verslaving. Letterlijk: als ik een aantal dagen niet kan sporten, ga ik me heel vervelend voelen. Ik train ongeveer twee uur per keer. Het eerste uur bestaat uit krachttraining, daarna doe ik cardio fitness voor mijn conditie en vetverbranding. Ik wil geen grammetje vet meer aan mijn lichaam hebben. Dat komt omdat mijn spieren al best groot zijn, en als er dan nog een laagje vet opzit, is dat niet mooi. Ik hoop dat ik ooit Miss Fitness van Nederland ga worden! Ook wil ik heel graag mee te doen met The Ultimate Fitness Challange, een wedstrijd voor vrouwen. Ik zou dat dit jaar al doen, maar door een ontsteking aan mijn scheenbeen moest ik dat nog even uitstellen. Een echte bodybuilder wil ik niet worden hoor, het moet wel mooi blijven, en dat vind ik té.

Ik heb altijd veel gesport. Al vanaf dat ik heel klein was deed ik fanatiek aan gymnastiek. Verder heb ik altijd veel gezwommen, geturnd en hardgelopen. Ik was gewoon altijd bezig met sporten. Op mijn vijftiende drukte ik me al elke dag op en deed ik buikspieroefeningen. Gewoon omdat ik het lekker vond. Ja, dat fanatisme zit dus echt in me! Ik was een heel druk kind en in sporten kon ik mijn energie kwijt.

Toen ik naar Amsterdam verhuisde en in de horeca ging werken, heeft het sporten een tijdje op een laag pitje gestaan. Ik ging veel stappen, lekker feesten. Maar na een paar jaar miste ik wat. Ik begon met BBB: buik-, borst-, billentraining en dat ging heel goed. Na een tijdje ben ik eens een kijkje gaan nemen in de fitnessruimte. Ik dacht dat alleen mannen daar fanatiek zouden trainen, echt van die 'popi jopi' krachtpatsers. Maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Ik ging het proberen en al snel kreeg ik de smaak te pakken. Nu ben ik er al vier jaar mee bezig. Ik wil hier echt iets in bereiken en dat betekent dat ik er veel voor moet doen, maar ook veel voor moet laten. Zo zit ik op een streng, eiwitrijk dieet. Vet en koolhydraten mag ik helemaal niet. Eigenlijk eet ik alleen maar kip en groentes, en een beetje fruit. Ik ontbijt met drie gebakken eieren zonder eigeel. Daarnaast neem ik dan wat broccoli en vitaminepillen. Vriendjes kijken altijd hun ogen uit als ze dat voor de eerste keer zien. Natuurlijk heb ik wel eens een dag dat ik de fout inga hoor, maar de volgende dag pik ik mijn dieet gewoon weer op. Of dat dieet van mij wel zo gezond is? Dat weet ik niet, ik denk het niet, eerlijk gezegd! Maar ik heb het nodig om mijn doel te bereiken en dat wil ik nu eenmaal dolgraag. Maar ik zou nooit hormonenpreparaten nemen. Naast het krachttrainen, fiets ik veel. Het liefst 's avonds laat, door Amsterdam. Als ik na mijn werk - ik werk nog steeds in de horeca - nog onrustig ben, dan pak ik mijn fiets. Dan is het heel rustig op straat en heb ik echt het gevoel dat de stad van mij is. Heerlijk!

Naar de sportschool ga ik altijd 's middags, voordat ik moet werken. Ik leef volgens een heel strak schema, waar weinig ruimte is voor onverwachte dingen. Ik zal nooit zomaar uitgaan, dat moet ik echt inplannen. En dan drink ik meestal spa blauw. Alcohol drinken doe ik soms wel, maar ook daar kies ik dan van te voren een avond voor uit. Maar ik heb met spa blauw net zoveel plezier hoor! Ik heb op het moment geen vaste vriend. Eigenlijk heb ik daar geen tijd voor. Bovendien heb ik stabiliteit nodig om mijn doel te bereiken. Ik weet dat een verliefdheid me onderuit kan halen. Daarom houd ik mannen een beetje op afstand. De meeste mannen vinden het trouwens niet zo leuk, dat krachttrainen van mij! Dan voelen ze aan mijn armen en piepen: 'Oh, jij hebt meer spieren dan ik…' blijkbaar voelen ze zich dan toch aangetast in hun mannelijkheid, ha ha! Bovendien heb ik best een grote mond, en ook dat schrikt ze af. Maar dat geeft niet, liefde komt wel weer. Nu is het tijd voor mijzelf!”

© Lydia van der Weide

Ga pagina terug  Ga naar boven

Heb je ook een interessant verhaal dat je (anoniem) in een tijdschift zou willen vertellen? Stuur dan een mail naar


© Lydia van der Weide