• start
  • biografie
  • opdrachtgever
  • nieuw 10
  • contact
  • oproep

Opdrachtgevers Viva artikel ...


Hoe leuk zijn triootjes nu echt?

de Viva-enquête stond het in de top drie van droomfantasieën: een trio. Erover fantaseren kan heel spannend zijn. En het is veilig: je hebt zelf de touwtjes in handen en er gebeurt niets dat niet jij wilt. Maar hoe is het om écht een derde in bed te halen, of om die derde zelf te zijn? Is dat net zo opwindend of zou het beter zijn geweest om er alleen maar over te blijven dromen?

Chantal (26):

Begin dit jaar kwam aan er een einde aan mijn lange, problematische relatie van vijf jaar. Vooral de laatste periode jaar was moeilijk geweest, met bergen emoties en tranen. Toen het uit was, was ik eigenlijk alleen maar opgelucht. Nog geen week later sliep ik met een andere man. Vriendinnen vonden het erg snel, maar ik was er zo aan toe om weer te genieten. Van uitgaan, van nieuwe mensen ontmoeten, van seks, van alle mooie en vrije dingen in het leven. Een nieuwe relatie: ik moet er voorlopig niet aan denken. Ik bepaal nu zélf wat ik wil. Ook wat betreft experimenteren op seksgebied. Vrijen met een vrouw is altijd een droom van mij geweest. In de relatie met mijn ex was daar geen ruimte voor. Nu lag de weg open, maar ik zag het toch niet zo snel werkelijkheid worden. Tot ik Sylvia tegenkwam op een afterparty. Ze had heel lang blond haar en grote borsten. Ik kon mijn ogen niet van haar afhouden. We zaten een tijdlang te praten en ik voelde dat ze mij ook leuk vond. Net toen ik me afvroeg hoe ik toenadering tot haar zou kunnen zoeken, dook er een man op. Haar vriend. Mijn teleurstelling zette zich om in opwinding toen Sylvia mij voorstelde als een nieuwe vriendin die misschien wel zin had om nog wat bij hun te drinken. ‘Lijkt je dat wat?’ vroeg ze, terwijl ze me ondeugend aankeek. Ze overviel me er zo mee dat ik hartkloppingen kreeg. Maar haar vriend Robin zag er leuk uit en glimlachte verleidelijk naar me. Dus ik twijfelde niet.

In de taxi naar hun huis kon ik haast niets meer zeggen van de spanning. Thuis bleek dat Sylvia en Robin al veel meer ervaring met dit soort situaties hadden. Sylvia was biseksueel en ze gingen regelmatig uit om samen een vrouw te versieren. Zij nam mij mee om te douchen en toen zij mijn lichaam inzeepte met haar zachte handen ontspande ik. Robin had in de slaapkamer overal kaarsjes aangestoken en lag naakt op bed. We gingen samen bij hem liggen en begonnen met vrijen. Al gauw raakte ik in een soort trance. Ik voelde overal handen, benen, monden: fantastisch!

Het vrijen met Sylvia was heerlijk omdat het zo nieuw was met een vrouw. Toch maakte het feit dat Robin erbij was het helemaal af. Ik heb ontdekt dat ik wel van vrouwen houdt, lichamelijk, maar met een man, dat is toch ‘het echte werk’. Dus deze gecombineerde ervaring was helemaal perfect. Mocht ik nog eens de kans krijgen om zoiets mee te maken, dan sta ik er zeker open voor.

Renata (25):

Ik heb eenmaal een triootje gedaan met twee jongens en dat was een vervelende ervaring. Jammer: het klinkt zo spannend, vind ik. Misschien moet ik het nog eens doen, om de rare nasmaak kwijt te raken. Maar ik denk niet dat het me snel weer zal overkomen.

Het gebeurde in een periode dat ik regelmatig in mijn eentje uitging. Ik ben gek op dansen en in een trendy discotheek waar ik vaak kwam, ontmoette ik Bas en Maarten. Twee leuke jongens uit Rotterdam. Het klikte met ze. Allebei hingen ze om me heen en waren met mij aan het flirten. Ik had wel zin in een wilde nacht, maar ik wist niet wie van hen ik moest kiezen. Ze waren allebei erg aantrekkelijk. Aan het eind van de avond – ik had aardig wat drank op - borrelde het idee bij me op om ze allebei mee naar huis te nemen. Meestal ga ik niet direct met iemand naar bed op de eerste avond, maar ik dacht nu: het is een eenmalig kans. Dit wil ik graag een keer meegemaakt hebben. Ik voelde me heel stoer toen ze zeiden dat ze graag mee wilden; megaspannend was het. In de rij voor het ophalen van de jassen had ik voelde ik kriebeltjes in mijn buik van opwinding. Bij mij thuis trok ik een flesje wijn open en zette een leuk muziekje op en kleedde me langzaam voor hen uit.

Maar o, wat viel het uiteindelijk tegen. Ik voelde me net een actrice in een pornofilm. Een hele slechte, zelfs. Ik kon me niet goed overgeven, bleef me een toeschouwer voelen. Ik vond die jongens ook al snel niet echt aardig meer. Ze letten meer op elkaar dan op mij. Of ze eigenlijk op elkaar vielen? Dat weet ik niet. Ze raakten elkaar niet aan, maar het was wel duidelijk dat ze meer kickten op het feit dat de ander hen bezig zag, dan op mij. Ik denk dat het van die jongens waren die altijd stoere verhalen over seks aan elkaar vertelden en die elkaar nu wilden laten zien hoe ‘goed’ ze waren.

Ik voelde me een soort pop, volledig inwisselbaar Niet een gevoel waar ik vrolijk van werd. Ik kan heus wel seks hebben met iemand zonder liefde, maar er moet wel iets van respect zijn. En dat was er niet. Toen ontdekte ik ook nog dat één van de twee stiekem zijn condoom had afgedaan. Ik schrok me rot en werd woedend. Hij zei dat ik me niet zo aan moest stellen. Bij die woorden was het klaar voor mij, ik heb ze het huis uitgejaagd.

Het vervelendste was nog, dat ik ze later geregeld tegenkwam als ik uitging. Ik had het idee dat ze het weer aan anderen hadden verteld. Uiteindelijk werd het reden om die discotheek maar te mijden. Nee, ik had gehoopt op een geweldige nacht, maar ik had het beter nooit kunnen doen.

Roos (28):

Ik wist dat het altijd al een droom van mijn vriend Chris was om met twee vrouwen te seksen. Samen fantaseerden we er regelmatig over en dat was erg opwindend. Maar hoe zou het in het echt zijn, zou ik het wel kunnen verdragen wanneer hij een andere vrouw aan zou raken? Ik had sterke twijfels. Ik ben namelijk best jaloers en onzeker. Bovendien ben ik opgevoed met het idee dat seks alleen hoort tussen twee mensen is die veel van elkaar houden. Daardoor heb ik gevoelsmatig moeite om seks en liefde los te koppelen. Aan de andere kant leek het me ook ontzettend leuk om het eens uit te proberen. Chris en ik spraken er eindeloos over, in bed maar ook erbuiten. Hij liet het initiatief aan mij over.

Uiteindelijk bedacht ik een oplossing die voor mezelf goed te behappen was. Ik vertelde Chris niets, ik wilde hem graag verrassen. Via internet ben ik in contact gekomen met een meisje dat wilde meewerken aan mijn plan. We hebben foto’s uitgewisseld en veel gemaild. De dagen voordat ze zou komen was ik verschrikkelijk gespannen. Zou Chris het leuk vinden? Zou hij zich wel aan mijn regels houden? En: hoe zou ik het zelf vinden?

Pas ’s avonds vertelde ik Chris erover, en ik gaf hem een cadeautje: een blinddoek. Met het verzoek die om te doen. Hij mocht haar namelijk wel voelen, maar niet zien, want dan zou hij verliefd op haar kunnen worden, vreesde ik. Hoewel de blinddoek een hoop van zijn genot zou weghalen, namelijk het kijken, vond hij het geweldig dat ik er zo over had nagedacht en dit voor hem wilde doen.

Toen het meisje kwam was ik doodzenuwachtig. Zij wist van mijn plan, van de blinddoek, van mijn angsten. Samen begonnen we Chris te strelen en hem uit te kleden. Zelfs trokken we ook alles uit. En wat ik niet verwacht had: ik vond het waanzinnig spannend en opwindend. Het was een mooie vrouw, zij had er duidelijk zin in. Ze gedroeg zich heel verleidelijk naar mij toe. Dat nam mij voor haar in: ze had eigenlijk veel meer aandacht voor mij dan voor Chris.

Halverwege de vrijpartij wist ik dat ik het geen probleem zou vinden als Chris haar toch zou zien. Onverwacht maakte ik zijn blinddoek los. En hij gedroeg zich keurig. Raakte haar wel aan, maar richtte zich het meest op mij. Wij bleven voortdurend oogcontact houden en uit zichzelf, zonder dat we daar over hadden gepraat, koos hij ervoor het niet met haar te doen. Dat deden hij en ik alleen. Daarna heb ik nog een tijd met haar liggen vrijen terwijl hij toekeek.

Het is nu een paar maanden geleden en we praten er nog vaak over. We mailen nog steeds met het meisje. Heel bewust hebben we een aantal maanden pauze ingelast maar we gaan zeker nog eens met haar afspreken. Dit is dus het bewijs: het kan best, een triootje. Maar je moet elkaar wel respecteren en niet over elkaars grenzen gaan.

Fiona (34):

Mijn ex-man Dennis en ik zijn zes jaar samen geweest. De eerste paar jaar was ons seksleven uitstekend maar nadat ik een periode ernstig ziek ben geweest, was het over. Het werd stil in bed, het lukte niet om de passie van ooit weer terug te halen. We probeerden dat wel - met speeltjes en films, bijvoorbeeld – maar het werkte niet. Toen mijn man voorstelde er een derde bij te halen, leek het me eerst niets. Daarna dacht ik: misschien is het toch wel spannend. Het zou in ieder geval goed zijn voor de afwisseling.

We zouden het eerst met een vrouw proberen, daarna met een man. Maar hoe vind je iemand? Een onbekende via internet, dat vertrouwden we niet, en we zijn niet van die uitgaanstypes. Toen hij een collega van hem voorstelde, had ik er eigenlijk meteen een onbestemd gevoel over. Ze deed altijd wel heel aardig tegen mij, maar ik wist niet zeker of haar hartelijkheid oprecht was. Bovendien: ze was akelig mooi; bij haar voelde ik mij wat grijs en onopvallend. Toch stemde ik toe, vooral omdat Dennis mij bezwoer dat hij geen gevoelens voor haar koesterde. Bovendien wilde ik niet flauw doen. Die collega was er wel voor in. Zij is iemand die in haar eentje naar parenclubs gaat en meer van dat soort dingen.

Achteraf is het duidelijk: we hadden het nooit moeten doen. Niet alleen omdat zij niet goed aanvoelde, maar überhaupt niet. Ik denk dat zoiets alleen maar gaat als je een heel goede relatie hebt. En die hadden wij niet: de seks stelde niet veel meer voor, maar ook hadden we al lang geen echt, diep contact meer. Het moest wel misgaan. En dat gebeurde ook. Vanaf het eerste moment dat zij er was, voelde ik dat Dennis veel meer aangetrokken was door haar dan door mij. Hij deed echt wel zijn best om zijn aandacht gelijk over ons te verdelen, maar het zoenen met haar ging met veel meer passie gepaard en zijn hele lichaam reageerde heftiger. Wat haar betreft: het was duidelijk dat zij voor hém kwam, niet voor mij.

Hoewel we hadden afgesproken niet all the way te gaan, deed hij het op een gegeven moment toch met haar. Ik probeerde het te verbijten, maar halverwege ben ik opgestaan en naar de badkamer gerend. Het ergste was nog: hij kwam me niet eens direct achterna! Vooral dat was onvergeeflijk. Vrij snel daarna is zij vertrokken, ik kon alleen maar huilen.

Dit is het begin van het einde geweest. Het sloeg een breuk in het vertrouwen dat toch al niet optimaal meer was. Als ik hem alleen maar naar andere vrouwen zag kijken, voelde ik me al rot. Ik wist nu wat een opwinding een ander bij hem teweeg konden brengen, wat mij niet meer lukte. We kregen steeds meer ruzie en na acht maanden ontdekte ik dat hij een verhouding had. Met háár, die meid van ons trio! We zijn nu al twee jaar gescheiden.

Trio’s: voor mij nooit meer. Ik vind seks iets wat je met z’n tweeën deelt. Als dat niet meer spannend genoeg is, is dat een teken dat er met de relatie iets mis is. Los het dan op een andere manier op, met z’n tweeën, of ga uit elkaar. Maar een derde erbij kan voor veel ellende zorgen.

Angela (22)

Ik had al een aantal maanden een seksrelatie met Jan-Willem. Wanneer we elkaar tegenkwamen en zin hadden, dan deden we het. Soms drie keer per week, soms drie weken niet. Het was altijd opwindend. Zonder verplichtingen, maar wel vertrouwd.

Op een avond ging ik uit en kwam ik hem weer tegen. Toen het café sloot ging ik met hem mee. Op zijn kamer dronken we nog wat en zaten in een stoel te kussen. Plotseling ging de bel. Het was Bert, de beste vriend van Jan-Willem, die ik wel kende. Een leuke, knappe vent. Ook hij was wat aangeschoten. Hij vroeg of we nog wat te drinken hadden en vertelde een verhaal over een vreemde ontmoeting van die dag. Jan-Willem en ik luisterden maar half. We zoenden en streelden elkaar en hij mij trok mijn T-shirt uit. ‘Ja, ga maar door hoor’, zei Bert laconiek, en hij zette de tv aan. Terwijl wij lagen te kussen en steeds wat verder gingen – ik vond het feit dat er iemand bij was in de kamer eerlijk gezegd erg spannend – leek het net of hij alleen oog had voor het televisieprogramma. Maar opeens draaide hij zich om naar mij. ‘Wat heb jij mooie borsten’, zei hij terwijl hij me strak aankeek. Ik voelde me naakt onder zijn ogen. Zijn compliment streelde me en zijn blik wond me op. Toen boog hij zich naar voren. ‘Mag ik ze ook aanraken?’, vroeg hij zacht. Zijn woorden bezorgden me een tinteling in mijn onderbuik, heel heftig. En zijn hand die me betastte deed me sidderen. Toen Bert naast me kwam zitten en me probeerde te zoenen, trok Jan-Willem me mee naar de badkamer.

‘Wil je dit wel’, vroeg hij me. Dat vond ik heel lief. Jan-Willem en Bert waren allebei zeven jaar ouder dan ik, maar ze wilden duidelijk geen misbruik van me maken. ‘We doen niets wat jij niets wilt’, benadrukte hij. Maar het voelde gewoon goed: ik wilde wél, heel graag zelfs!

En het is een van de heerlijkste seksnachten van mijn leven geweest. Ik deed het omstebeurt met hen. De ander keek dan toe. Die ogen die naar me keken, dat vond ik zalig. Blijkbaar ben ik een beetje exhibitionistisch. Bert raakte zichzelf aan terwijl hij naar me keek, waanzinnig erotisch.

Ik vond het een heel leuke ervaring waar ik nog altijd met plezier op terugkijk. Het is maar eenmaal gebeurt, eigenlijk wel jammer. Jan-Willem is nog een tijd een seksvriendje gebleven. Met Bert heb ik het nooit meer gedaan maar die tinteling in mijn buik was er altijd weer, als ik hem zag.

Ga pagina terug  Ga naar boven

Heb je ook een interessant verhaal dat je (anoniem) in een tijdschift zou willen vertellen? Stuur dan een mail naar


© Lydia van der Weide