• start
  • biografie
  • opdrachtgever
  • nieuw 10
  • contact
  • oproep

Opdrachtgevers » Viva » artikel ...


Seks met je ex

Hij was je grote liefde. Nu is het uit. Toch zien – en doen! – jullie het nog met elkaar. Omdat het zo vertrouwd is, zo lekker is, omdat je hem mist of gewoon omdat je je soms wat eenzaam voelt. Er zijn wel honderd redenen om nog af en toe te vrijen met je ex. Maar misschien ook wel honderd redenen om het níet te doen! Vijf vrouwen vertellen.

Chanty (26): ‘Ik weet het, dit seksuele contact met hem doet me geen goed, maar ik kan hem niet loslaten’

’Sinds acht maanden is het uit tussen Stefan en mij. Ik mis hem nog iedere dag. Stefan was het voor mij, met hem wilde ik oud worden. Ik ben altijd een flierefluiter geweest, ik rolde van de ene relatie in de andere. Totdat ik Stefan ontmoette. De manier waarop hij lachte, zijn ondeugende ogen... Binnen drie weken woonden we samen.

Anderhalf jaar lang heb ik gedacht dat dit intense geluksgevoel nooit over zou gaan. Tot hij het uitmaakte, heel onverwacht. Onze relatie benauwde hem. De eerste weken kon ik het gewoonweg niet geloven. Ik wist zeker dat hij bij me terug zou komen. En eigenlijk denk ik dat nog steeds, hoewel er ook een ander stemmetje is dat zegt dat ik beter moet weten.

Stefan wilde graag vrienden blijven. De eerste tijd was dat te moeilijk voor me. Iedere keer als we elkaar zagen moest ik huilen en werd ik boos en agressief. Na een maand of twee lukte het om een knop om te zetten. Ik zou Stefan eens laten zien wat een geweldige vrouw hij liet lopen. Als ik maar in zijn buurt bleef, dan zou hij vanzelf wel bij me terug komen. We werden 'maatjes'. Niet lang daarna belandden we op een avond samen in bed. Het was heerlijk, adembenemend. Zijn lichaam weer op en in het mijne, het maakte me duizelig van genot. We hebben het die nacht maar liefst vier keer gedaan! Sindsdien doen we het vaker. Soms elke week, soms een hele maand niet. Voor mij is het elke keer zo intens. Maar hij is degene die bepaalt wanneer we elkaar zien. Ik wil hem niet achterna lopen, hij mag vooral niet merken dat ik nog hoop dat hij terugkomt. Ik wil me niet laten kennen. Af en toe verzin ik zelfs een verhaal over een leuke jongen die ik heb ontmoet. Om het maar luchtig te houden. Maar de waarheid is dat ik leef voor die avonden met hem. Wanneer ik bij hem ben, kan ik even fantaseren dat er niets veranderd is. Maar de volgende ochtend, als hij weggaat en luchtig zegt: 'Ik zie je wel weer' voel ik me intens rot. Ik weet het, dit seksuele contact met hem doet me geen goed, maar ik kan hem niet loslaten. Nu heb ik hem tenminste nog af en toe om me heen. Hoe kan ik ooit zonder zijn warme zoenen en strelingen leven? Mijn vriendinnen vinden dat ik Stefan niet meer zou moeten zien, omdat ik op deze manier nooit over hem heen kom. Ze hebben gelijk. Want hij bepaalt nog steeds mijn leven, al is het al zo'n tijd uit. Het stomme is, ik kan elke man krijgen die ik wil. Ik zie er goed uit, ik weet dat ik aantrekkelijk ben. Maar andere mannen interesseren mij niet. Niemand is zo leuk als Stefan.’

Mandy (24):’Ik vind dit ideaal. Wel de lusten, niet meer de lasten’

’Eigenlijk klikte het tussen Chris en mij alleen maar goed tussen de lakens. Daarbuiten was het oorlog, vooral de laatste maanden. Nu het uit is, maar we nog wel met elkaar vrijen, hebben we alleen de leuke kant van onze relatie nog over. Hartstikke slim toch? Ik voel me er erg happy mee, en zie niet in waarom dit misschien niet verstandig zou zijn.

Als ik terugkijk op onze relatie, hebben Chris en ik het maar korte tijd echt leuk gehad. Stapelverliefd waren we, we konden niet van elkaar afblijven. Zulke seks als met hem had ik nog nooit met iemand meegemaakt. Dat laatste bleef zo, ook toen ze ruzies begonnen. Die werden steeds erger. Écht erg: schelden, gemene dingen zeggen, zelfs slaan en knijpen. Afschuwelijk. Toen ik er nog middenin zat, had ik niet zo in de gaten hoe erg het eigenlijk was. Het was een soort patroon geworden, ik vond het haast normaal. Na die escalaties maakten we het op een overweldigende manier goed. Dan hadden we allebei zo'n spijt. Maar na twee jaar ging het echt niet meer. Die ruzies kostten me al mijn energie. Bij een time-out van twee weken, drong tot me door hoe wij elkaar kapot maakten. Ik heb het uitgemaakt. Nadat ik de knoop had doorgehakt, voelde ik me enorm opgelucht. Maar ik miste hem ook… in bed! Ik kreeg andere vriendjes, maar dat was geen vergelijk. Alleen Chris kon die oerkracht in mij naar boven halen, bij hem kon ik me laten gaan op een manier die me bij anderen niet lukte. Na een maand of vijf heb ik hem gebeld en binnen een half uur lagen we weer in bed. Het was nog beter dan in mijn herinnering. Ik had er zo lang naar verlangd. Ik kwam dan ook bijna direct klaar. Toch heb ik er geen seconde over gedacht om weer een relatie met hem te beginnen. Hij ook niet, gelukkig. De volgende ochtend ging hij weg, en ik voelde me erg voldaan. De dagen daarna liep ik helemaal te stralen. Sindsdien spreken we af en toe wat af. Het gaat puur om de seks, verder praten we niet veel. Ja, 'hoe gaat het', wat beleefdheidspraatjes, maar echt geïnteresseerd zijn we niet. We gaan nu seksueel zelfs nog verder dan vroeger. Zo doen we soms aan telefoonseks. Erg spannend en geil. Wij durven echt álles te zeggen tegen elkaar; omdat we geen relatie meer hebben is er nu nog minder schaamte dan vroeger. Ik vind dit ideaal allemaal. Wel de lusten, niet meer de lasten. Of hij andere vriendinnen heeft? Dat zal best, maar dat kan me niet schelen. Ik hoef het ook niet te weten. We doen het altijd veilig, dus wat dat betreft zit het wel goed. Soms vraag ik me wel af hoe lang dit zo kan doorgaan. Ik geniet nu van mijn leven als single, maar ooit wil ik me settelen. Als ik weer opnieuw verliefd word en een vaste vriend krijg, zal ik het moeten afkappen met Chris. Maar dat zal nog best moeilijk worden, want onze vrijpartijen zijn behoorlijk verslavend.

Machteld (34): ’Het was mijn wraak op hem’

’Sander heeft mij vorig jaar verlaten voor een ander. Het bleek dat hij al twee maanden verliefd was op zijn collega Jolanda en met haar in het geheim aan het rommelen was. Hij had er lang over nagedacht, maar hij wilde met haar verder. Ik werd zomaar gedumpt, van de ene op de andere dag. Woedend was ik. Op hem, maar vooral op zijn nieuwe vriendin. Ik weet dat het nergens op slaat, want ik had ten slotte een relatie met hém en niet met haar, maar ik kende Jolanda goed en ze deed altijd heel aardig tegen me. Terwijl ze al lang in bed lag met míjn vent!

Toen Sander onlangs bij me was om nog wat laatste spullen op te halen, en hij liet doorschemeren dat hij mij soms toch wel miste, heb ik dan ook geen seconde geaarzeld. Ik heb hem verleid. Ik ben naast hem gaan zitten en heb zijn broek opengeknoopt. Daar hield hij altijd van: de directe aanpak. Hij protesteerde niet, maar liet mij begaan, ook toen ik op hem gleed. Het bevestigde mijn gevoel dat hij een slappe zak is. Eerlijk gezegd vond ik er zelf niet veel aan. Ik was te veel bezig met hoe hij en Jolanda dit soort dingen hadden gedaan toen ik nog van niets wist. Maar ik wist hem behoorlijk op te winden. Toen ik hem hoorde kreunen van opwinding, gaf me dat echt een kick. Het was mijn ultieme wraak op haar. Als iemand anders wordt verkozen boven jou, doet dat zoveel pijn. Ik had me van te voren niet kunnen voorstellen hoe erg dat is, maar het heeft al mijn zelfvertrouwen kapot gemaakt. Ik ben een hoopje ellende geweest, maandenlang. Maar na deze vrijpartij voelde ik mij de overwinnaar. Kinderachtig? Ja vast, maar ik heb mezelf nu tenminste weer teruggevonden, ik kan weer verder. Het leukste is dat Sander me een paar dagen later al weer belde. Hij wilde langskomen, we moesten praten. Wat hij te melden had, dat weet ik niet, want ik heb direct gezegd dat ik hem niet meer wil zien. Na alles wat er gebeurd is hoef ik hem echt niet meer terug.’

Laura (27): ‘Hij rook en smaakte nog precies hetzelfde’

Niemand weet dat Bart en ik nog wel eens met elkaar vrijen. Zelfs mijn zus, met wie ik haast alles deel, niet. Ze zou er direct een mening over hebben en daar heb ik geen zin in. Wat wij hebben, is iets van ons samen, het is óns geheimpje.

Bart en ik hebben zes jaar een relatie gehad. De laatste twee jaar groeiden we uit elkaar en we kwamen er allebei ongeveer in dezelfde periode achter dat we zonder elkaar verder wilden. Onze breuk liep dan ook vrij probleemloos en we hebben direct besloten dat we normaal met elkaar zouden blijven omgaan. We maken deel uit van dezelfde vriendenkring en dat moest zo kunnen blijven. In het begin was het wel gek om elkaar op feestjes tegen te komen. Opeens gingen we niet meer samen, maar apart naar huis. Bij dat soort avonden kwamen we eigenlijk nooit tot een echt gesprek omdat er altijd anderen bij waren. Tot we elkaar onverwachts tegenkwamen bij het uitgaan. Met een biertje raakten we aan de praat en het voelde direct weer vertrouwd. We kennen elkaar ook zó goed. Het was heel gezellig en pas na uren stonden we buiten. Daar keken we elkaar aan en begonnen zomaar te zoenen. Het voelde zo logisch. Hij rook en smaakte nog precies hetzelfde. Het was gewoon goed: zijn tong in mijn mond, mijn armen om hem heen. Hij ging met me mee naar huis en ook in bed was weer het als vanouds. Alleen was er nu meer tederheid dan er in het laatste jaar van onze relatie was geweest. En meer passie, we konden haast niet meer ophouden! Maar om zes uur moest hij opstaan om naar zijn huis te gaan, waar hij samenwoont. Ja, Bart heeft een nieuwe vriendin. Met wie hij het erg leuk heeft, vertelde hij. Toen ik alleen in bed lag voelde ik me erg verward. Maar verdrietig was ik niet, het was gewoon fijn geweest. Ook de dagen erna kreeg ik er geen klap van te verwerken. Ik vond het eigenlijk alleen maar grappig. Wie had dit ooit kunnen denken? Sinds die keer is het nog een paar keer gebeurd. Hoewel de seks aan het eind van onze relatie op een heel laag pitje stond, voelt het nu juist weer heel spannend. Hij windt me weer op, en hoe! Omdat het verboden is, natuurlijk. Ik heb de situatie een hele tijd prima gevonden. Het was prettiger om af en toe met Bart te vrijen dan ergens een one night stand op te pikken. Bart weet tenminste precies wat ik lekker vind. Bij iemand die ik niet ken vind ik het altijd moeilijk om een orgasme te bereiken. Bij Bart ga ik altijd op een bepaalde manier bovenop zitten en dan lukt het heel makkelijk! Bij onbekenden durf ik dat initiatief niet te nemen. Maar het gaat niet alleen om de seks hoor, Bart en ik kunnen ook ontzettend goed praten. Het is echt leuk als hij er is. Maar het is wel gevaarlijk, want langzaam begin ik toch méér voor hem te voelen. Ik had dat nooit verwacht, maar ik zie weer die man op wie ik ooit verliefd ben geworden. Of hij dat ook zo ervaart, dat weet ik niet. Waarschijnlijk niet, want hij heeft vorige week een vakantie met zijn vriendin geboekt voor dit najaar. Ik moet opletten dat dit mij geen pijn gaat doen.

Miriam (22): ’Ik was erg benieuwd of ook hij wat had bijgeleerd in bed’

’Kort geleden heb ik mijn jeugdvriendje weer ontmoet. Na meer dan vijf jaar stonden we opeens oog in oog. Van schriele puber was hij nu echt een lekker ding geworden. Pieter was mijn eerste liefde. Ik was vijftien toen we verkering kregen, hij zestien. Hij heeft mij ontmaagd. In de anderhalf jaar dat we een relatie hadden, gingen we geregeld met elkaar naar bed. Maar hoewel de intimiteit fijn was, vond ik er verder weinig aan. Eigenlijk voelde ik nooit veel en Pieter had volgens mij geen idee waar hij mee bezig was. Onze vrijpartijen duurden amper vijf minuten. Na hem heb ik wat kortstondige flirts gehad, daarna heb ik drie jaar samengewoond met een wat oudere man. Van hem heb ik echt geleerd hoe lekker seks kan zijn.

Ik vond het spannend om Pieter weer te zien. Hij wond me direct erg op. Ik was heel benieuwd of ook hij wat had bijgeleerd in bed. We maakten een afspraak gemaakt om een hapje te eten, for old times sake, en die avond hebben we het gedaan. Het was heerlijk om nog eens met hem te vrijen. Aan de ene kant was het heel vertrouwd, maar het was ook héél anders. Reken maar dat hij nu beter wist hoe hij me moest laten genieten! Voor het eerst ben ik bij hem klaargekomen. Door zijn tong. Als hij mij vroeger wel eens likte, was het helemaal op de verkeerde plaats. Nu wist hij wél precies het juiste plekje te vinden. En hij was verbaasd dat ik hem pijpte, dat had ik nog nooit bij hem gedaan. Hij vond het geweldig! Kortom, het was een waanzinnig opwindende nacht.

Het vervelende is nu dat het voor hem meer betekende dan voor mij. Hij ziet dit als een soort nieuw begin. Hij belt me regelmatig en laat merken dat hij mij een erg leuke vrouw vindt. Maar het is indertijd niet voor niets uitgegaan. We waren nog heel jong, dat is waar, maar ik weet dat we niet goed bij elkaar passen. Ik ergerde me toen aan bepaalde dingen van hem, die ik nog steeds zie. Maar ik vind het moeilijk om hem dat recht in zijn gezicht te zeggen. Ik ben niet goed in het brengen van slecht nieuws, en eerlijk gezegd is het ook wel fijn en veilig, die aandacht van hem. Ik kan het goed gebruiken. Ik ben vorig jaar ontslagen en zit nog steeds thuis, en er zijn nog wat andere nare dingen gebeurd waardoor ik niet lekker in mijn vel zit. Af en toe een avond seksen met Pieter is een leuke afleiding. Maar het zou wel zo eerlijk zijn om binnenkort te vertellen dat hij niet veel moet verwachten. Voor mij is het echt seks met mijn ex en dat zal niet veranderen.’

Uit privacyoverwegingen zijn de namen gefingeerd

© Lydia van der Weide

Ga pagina terug  Ga naar boven

Heb je ook een interessant verhaal dat je (anoniem) in een tijdschift zou willen vertellen? Stuur dan een mail naar


© Lydia van der Weide