• start
  • biografie
  • opdrachtgever
  • nieuw 10
  • contact
  • oproep

Opdrachtgevers » Viva » artikel ...


Inez Reijbroek´s bijzondere winkeltje

Inez Reijbroek opende eind vorig jaar een bijzonder winkeltje in één van de 9 straatjes in hartje Amsterdam: Zinne & Minne, met erotische cadeauartikelen

Ik ben van huis uit gewend om open over seks te praten. Ik kom uit een klein dorpje in Brabant en toen ik op de basisschool zat, gaf mijn moeder, die onderwijzeres was, seksuele voorlichting aan de zesdeklassers van die school. Nou, dat was wat! Ik ben daar wel eens mee gepest, maar ik was er ook trots op dat zij die taak op zich had genomen.

Seksualiteit heeft sindsdien altijd mijn interesse gehad. Ook bij mijn studie psychologie, waar ik het als vak kreeg. Maar ik vond het jammer dat het zo op problemen was gericht. Tijdens mijn studie heb ik een tijdje bandjes ingesproken van 06-lijnen. Dat was gemakkelijk geld verdienen. Maar lang heb ik het niet gedaan, want ik vond het niet leuk om op zo'n plastische manier over seks te praten. Ik had geen moeite met de inhoud op zich, maar wel met de vorm en de woordkeuze die voor dit soort verhaaltjes gewenst is. Ik richt mij liever op erotiek. Erotiek is veel méér dan seks alleen; het heeft te maken met intimiteit, met emoties, met sfeer. Het gaat om lichamelijke extase, maar ook om innerlijk rust. Om warmte, om respect naar elkaar toe. Ik zie erotiek als een onlosmakelijk deel van het leven. Je komt het overal tegen, als je er maar voor open staat.

Ik ben psycholoog en heb gewerkt als loopbaanadviseur en trainer. Toen al richtte ik me niet alleen op de inhoud van trainingen die ik gaf, maar ook op de sfeer. Na jaren in loondienst wilde ik graag iets voor mezelf beginnen. Op een dag werd ik wakker en wist ik het: een winkel met mooie erotische cadeauartikelen, zoals massagecrèmes, boeken over Taoïstische liefdestechnieken en erotische prenten. Het leek me net wat voor mij, en bovendien een gat in de markt!

Als ik een sekswinkel bezoek zie ik weinig warms, intiems. Voor veel mensen blijft seksualiteit een moeilijk iets. Óf alles speelt zich af in het donker, in de geslotenheid, óf het wordt breed uit gemeten, open en bloot. Ik vind dat jammer. Ik wil mensen graag bewust maken dat je ook op een andere manier met seksualiteit kunt omgaan.

Voorop stond, dat mijn winkel laagdrempelig moest zijn. Erotiek is toch voor iedereen? Je moet hier zelfs met je moeder naar binnen kunnen gaan. Daarom zijn er bijvoorbeeld vibrators die er heel anders uitzien dan de 'normale' speeltjes. Je kunt ze zo op de keukentafel laten liggen, niemand ziet wat het is. Ik let er erg op dat al mijn producten er mooi en chique uitzien. Verpakkingen met foto's van hijgende vrouwen, daar houd ik niet van. Eetbare slipjes verkoop ik wel, omdat daar nu eenmaal vaak naar gevraagd wordt, voor vrijgezellenfeesten bijvoorbeeld, maar dat is voor mij echt op het randje.

Er hangt altijd een vrolijke, open sfeer in mijn winkel. Klanten vertellen over zichzelf, over hun liefdesleven en over wat ze lekker vinden in bed. Als ze iets kopen, komen ze vaak nog eens terug om hun ervaringen te delen. Ook vriendinnen proberen van alles uit, en natuurlijk test ik mijn spullen zelf ook! Mijn vriend en ik nemen regelmatig iets mee naar huis dat ons lekker of spannend lijkt. Heel handig, want zo kan ik mijn klanten steeds betere informatie geven.’

© Lydia van der Weide

Naam: Inez Reijbroek (38)

Beroep: Eigenares Zinne & Minne

Relatie: ja

Typisch Inez: Wil je een kopje koffie of liever een wijntje?

Zinne & Minne

Wolvenstraat 14

1016 EP Amsterdam

www.zinneminne.com

Ga pagina terug  Ga naar boven

Heb je ook een interessant verhaal dat je (anoniem) in een tijdschift zou willen vertellen? Stuur dan een mail naar


© Lydia van der Weide