• start
  • biografie
  • opdrachtgever
  • nieuw 10
  • contact
  • oproep

Opdrachtgevers » Top Santé » column ...


SMS Seks

Ik heb een wonderlijke ontdekking gedaan. Dat een bepaalde geur, herinneringen kon laten bovenborrelen, dat wist ik wel. Soms, zomaar op straat, ruik ik mijn eerste vakantievriendje. De aftershave van een onbekende man brengt beelden naar boven van seks bij maanlicht en zoute zoenen in een zwarte zee. Ook bij het horen van bepaalde liedjes waan ik me soms terug in de tijd. Maar dat het sms-geluidje van een mobiele telefoon dezelfde impact kon hebben, dat wist ik niet!

Maar hier, midden in Egypte, in het land van piramides en faraograven, trekt één simpel geluidje me telkens een jaar terug in de tijd. Piep tuut piep, doet de mobiele telefoon van onze reisleidster en telkens opnieuw begint mijn hart heel hard te kloppen. Want piep tuut piep, dat zei mijn vorige mobieltje ook, een jaar geleden, en bijna altijd bleek het een ondeugend smsje van mijn getrouwde minnaar, op wie ik waanzinnig, allesoverrompeld verliefd was. Wanneer ik een berichtje van hem kreeg, wel twintig keer op een dag, werd het licht in mijn hoofd en begonnen vlindertjes te zoemen in mijn buik. Sms als afrodisiacum; sms als uitdagend voorspel, of teder naspel.

Tegenwoordig heb ik mijn telefoontje ingeruild voor een moderner apparaatje met een ander geluid, maar telkens wanneer ik hier dat piepje hoor maak ik me belachelijk door verschrikt om me heen te maaien. Waar is m'n tas! Om vervolgens gegeneerd in mijn stoel te zakken. Of snel een snoepje te pakken en te doen of ik daar zo bezeten naar zocht. Zachtjes adem ik in en uit. Zweetdruppeltjes op mijn voorhoofd. Ik heb zin in seks, nu!

Inmiddels is die getrouwde minnaar uit mijn leven verdwenen. Als gescheiden man glipte hij mijn bestaan weer in. De zenuwslopende gekte is overgegaan in een gevoel van een warm bubbelbad. Erotisch sms-en doen we niet meer, de hete berichtjes zijn veranderd in lieve woordjes. Maar zelfs daar moet ik het nu zonder stellen, want mijn mobieltje doet het hier niet. En bellen is duur, dus ik heb hem al tien volle dagen niet gesproken. En toch, als een onverwacht cadeautje, fladderen de vlindertjes hier weer in mijn buik in het rond. Heerlijk!

© Lydia van der Weide

Ga pagina terug  Ga naar boven

Heb je ook een interessant verhaal dat je (anoniem) in een tijdschift zou willen vertellen? Stuur dan een mail naar


© Lydia van der Weide