• start
  • biografie
  • opdrachtgever
  • nieuw 10
  • contact
  • oproep

Opdrachtgevers » Top Santé » artikel ...


Ben jij paranormaal begaafd?

Ben jij je er wel eens van bewust dat iemand naar je kijkt, omdat je ogen voelt ‘branden’? Of komt het voor dat je al weet wie jou belt, als je je mobiel in je tas hoort overgaan? Dan kan het zijn dat jij een goed ontwikkeld paranormaal vermogen hebt. Doe de test en ontdek hoe paranormaal begaafd jij bent.

‘Paranormaal’ betekent: niet op natuurlijke wijze verklaarbaar. Wij mensen kunnen ruiken, proeven, voelen, horen en zien. Maar er zijn aanwijzingen dat we ook nog een zesde zintuig hebben. Soms ‘weten’ we iets, zonder dat daar een duidelijke verklaring voor is. Dat wordt vaak intuïtie genoemd, maar is het niet meer dan dat? Paranormaal vermogen is namelijk veel breder dan hoe we het kennen van Char of Jomanda. Ook het aanvoelen van simpele dingen, die je eigenlijk niet kunt weten, kan als paranormaal bestempeld worden. Het aanvoelen van gevaar, bijvoorbeeld. Toen de tsunami Azië trof, ontvingen veel dieren vooraf een waarschuwing. Zij vluchtten op tijd de bergen in. Natuurvolken zijn ook veel gevoeliger voor onbekend gevaar dan wij. In onze moderne samenleving hebben de meeste mensen helaas hun extra ‘antennes’ verloren. We hebben die antennes ook nauwelijks meer nodig: wij hebben ons allang vrij goed beveiligd, zodat de ‘antennes’ evolutionair gezien geen noodzaak meer hebben.

Maar paranormale gaven heeft iedereen, in meer of mindere mate. Je wordt ermee geboren; je kunt het vergelijken met muzikaal gevoel. Slechts voor enkelen is het wegge-legd om voor volle zalen briljante concerten te geven, maar wat eenvoudige muziek maken, dat kunnen we allemaal. En we kunnen ons er in oefenen en beter worden! Buitenzintuiglijk waarnemen staat al eeuwenlang in de belangstelling en wordt tegenwoordig weten-schappelijk onderzocht door de parapsychologie. Geloof jij in paranormale vermogens? Dan heb je sowieso al meer toegang tot je paranormale gaven, want wie zich ervoor openstelt, zal het ook sneller ervaren.

Doe de test: hoe paranormaal begaafd ben jij?

1. Gebeurt het dat je van iemand droomt die je lang niet meer gezien hebt en je die persoon de volgende dag dan plotseling tegenkomt?

2. Voel je wel eens dat een geliefd persoon iets naars meemaakt of het moeilijk heeft?

3. Krijg je wel eens een onverwacht mailtje van iemand, terwijl jij diegene net aan het schrijven bent?

4. Krijg je op bepaalde plaatsen een onrustig gevoel, net alsof daar iets ergs is gebeurd of nog gaat gebeuren?

5. Als je een kamer binnenstapt die vol met mensen is, merk je dan meteen hoe de sfeer is?

6. Weet je wel eens wat iemand wil zeggen nog voordat hij zijn mond heeft opengedaan?

7. Komt het voor dat je wakker wordt omdat je voelt dat je geliefde naar je ligt te kijken?

8. Heb je wel eens een afspraak afgezegd omdat je plotseling sterk het gevoel had dat het beter was om niet te gaan?

9. Heb je wel eens gedroomd over iets dat iemand uit je omgeving had meegemaakt, maar nog niet aan jou verteld had?

10. Voel je direct aan wanneer iemand slecht gehumeurd is, ook al probeert hij of zij dat te verbergen?

11. Heb je wel eens in een opwelling een lot gekocht omdat je voelde dat je wat zou winnen, en kwam dat ook uit?

Tel de malen dat je met ‘ja’ hebt geantwoord.

1 – 2

Ook als je maar een paar vragen met ja hebt beantwoord, heb je paranormaal vermogen. Het is nog niet goed ontwikkeld, maar met wat oefening kun je dat wel bereiken. Probeer je kritische en nuchtere houding ten opzichte van paranormale verschijnselen te laten varen en je er meer voor open te stellen.

3 – 5

Je hebt een goede intuïtie, maar je bent je daar nog weinig van bewust en je vertrouwt er niet zo op. Probeer meer te vertrouwen op je eigen gevoel en je zult zien dat je paranormale vermogen toe zal nemen. Je zult nog verbaasd staan!

6 – 8

Je hebt zeker een zesde zintuig. Je vangt veel informatie op die je met je gewone zintuigen niet had kunnen weten. Dit komt je vaak van pas in je dagelijks leven. Met oefeningen zul je je gevoeligheid eenvoudig meer kunnen ontwikkelen

9 of meer

Dat je paranormale vermogens hebt, zal voor jou niet als een verrassing komen. Je bent goed in staat verschillende buitenzintuiglijke signalen op te pikken, je weet soms wat er gaat gebeuren en bepaalde mensen zijn een open boek voor je. Om te ontdekken wat je hier mee kunt doen, zou je je meer in paranormale zaken kunnen verdiepen.

Je paranormaal vermogen testen met behulp van speelkaarten of foto’s

Hier volgen een aantal praktische manieren om – alleen of met z’n tweeën – het paranormaal vermogen te onderzoeken én te oefenen. Voordat je met de tests begint is het verstandig om goed te ontspannen of zo mogelijk te mediteren, omdat je zesde zintuig daardoor gevoeliger wordt. Voor een heldere uitslag is het goed de tests meerdere keren te herhalen.

Helderziendheid - Kaarttest rood / zwart

Neem een pak speelkaarten, schud goed en leg twintig kaarten gesloten voor je neer. Pak ze een voor een op en concentreer je. Wanneer je het idee hebt dat je een rode kaart in je handen hebt, leg je deze links van je. Als je gevoel zegt dat het een zwarte kaart is, leg je hem juist rechts. Controleer daarna hoeveel je er goed had, en noteer dat. Herhaal deze test vijf keer, zodat je in totaal honderd kaarten heb genoteerd. De kans op een goede keuze is uiteraard 50%. Wanneer je ruim boven de 50% goed hebt (66 treffers of meer) moet er helderziendheid in het spel zijn.

Telepathie – het overbrengen van symbolen

Deze test wordt met twee personen gedaan. Eén persoon neemt een pak kaarten, schudt het, en gaat met zijn rug naar de tweede persoon toe zitten. Telkens pakt hij nu een kaart en concentreert zich op het symbool: is het klaver, schoppen, harten of ruiten? De tweede persoon probeert geconcentreerd het beeld op te vangen. Als hij het gevoel heeft dat hij het weet, spreekt hij het uit; persoon één zegt niet of het klopt, maar noteert slechts de uitslag. Doe dit veertig keer. Bij deze test heb je 25% kans om correct te gokken. Heb je meer dan zestien van de veertig kaarten goed gekozen, dan kun je stellen dat er sprake is van telepathie.

De droomtest

’s Nachts ben je gevoeliger voor paranormale signalen dan overdag, omdat je geest leeg en ontspannen is en een kritische houding tijdelijk geen obstakel is. Om je paranormaal vermogen tijdens je slaap te testen, is het belangrijk dat je je dromen goed kunt onthouden. Als je dat niet kunt, oefen daar eerst mee door ze iedere ochtend op te schrijven.

Laat iemand dan tien foto’s uit een blad knippen. Bijvoorbeeld: een foto van een verlaten strand, van een popconcert, van een hoog gebouw. Heel divers dus. Hij of zij doet de foto’s in enveloppen en plakt ze dicht. ’s Avonds neem jij een van deze enveloppen mee naar bed en concentreert je voor het slapen gaan op de inhoud. Daarna zet je hem op het nachtkastje of legt hem onder je kussen. De volgende dag overdenk je wat je gedroomd hebt en opent dan de envelop... wie weet heb je het beeld wel opgevangen en verwerkt in je droom!

© Lydia van der Weide

Boeken:

Test zelf uw paranormaal vermogen - Martin Bensdorf en Kathatrina Richter, Centrale Uitgeverij, 2003, € 11,95.

Bent u paranormaal begaafd? Tientallen technieken om uw aangeboren krachten te activeren - Julie Soskin, Uitgeverij Elmar, 2002, € 19,95.

Paranormaal. Niets buitengewoons; uitleg over paranormale verschijnselen met veel praktische oefeningen - Joke Schols, Uitgeverij Akasha, 2002, € 15,90.

Ontwikkel uw zesde zintuig - Anita Martiny, Centrale Uitgeverij, 2005, € 17,95.

Ga pagina terug  Ga naar boven

Heb je ook een interessant verhaal dat je (anoniem) in een tijdschift zou willen vertellen? Stuur dan een mail naar


© Lydia van der Weide