• start
  • biografie
  • opdrachtgever
  • contact

  • www.lydiavanderweide.nl
  • Web

Boeken » samenvatting ...


Het gelukkige éénoudergezin


Hét handboek voor alleenstaande ouders

Het gelukkige éénoudergezinTekst achterflap
Stel, je bent een alleenstaande ouder geworden. Dan komt er ineens een hele hoop op je af. Hoe vertel je het je kinderen bijvoorbeeld? Hoe verwerk je je eigen verdriet? Maar ook praktische zaken; hoe moet dat nou met je werk, met de oudergesprekken op school? Wie zorgt er voor het kind als het ziek is? Waar ga je wonen? Hoe kom je nog aan jezelf toe? Allemaal vragen die in je opkomen als je alleen komt te staan. En ook al kunnen de oorzaken heel verschillend zijn – een scheiding, een sterfgeval, psychische problemen of een bewuste keuze – de uitkomst is zeker hetzelfde: je zult het voortaan alleen moeten doen. En dat hoeft helemaal niet zielig te zijn. Want ondanks de (praktische) problemen en de emoties die dit met zich meebrengt, heeft het alleenstaand ouderschap ook zijn voordelen! Je hebt veel meer vrijheid. Zo ben je voortaan af van die eindeloze meningsverschillen over de opvoeding en kun je alles lekker zelf beslissen.

De handboek biedt herkenbare ervaringsverhalen, praktische informatie, opvoedkundige en juridische adviezen over het alleenstaand ouderschap. Een handleiding voor het krijgen van een gelukkig éénoudergezin.

Over de auteurs

Agnes Hofman (1979)

studeerde Geschreven Journalistiek in Zwolle. Ze is freelance journaliste en werkt voor verschillende publieks- en special interestbladen over leven, vrouwen, kinderen, ouderschap van carrière. Daarnaast is ze alleenstaande moeder van Thomas.

Lydia van der Weide (1969)

heeft Europese Studies gedaan aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde ze verschillende cursussen journalistiek in Utrecht. Tegenwoordig is ze freelance journaliste en schrijft voor verschillende publiekstijdschriften over uiteenlopende onderwerpen. Lydia heeft geen kinderen.

Download voorpublikatie (pdf 312Kb)

Ga pagina terug  Ga naar boven

Heb je ook een interessant verhaal dat je (anoniem) in een tijdschift zou willen vertellen? Stuur dan een mail naar


© Lydia van der Weide